2014. augusztus 18., hétfő

DiY: Csöves elő fokozat ECC88/82-vel

GI-30-as csővel épített OTL fejhallgató erősítőm  elő fokozatát mutatom be. ECC88-at használtam hozzá, de a kapcsolás ECC82-vel is tökéletesen működik.







A GI-30-as végfokozat bemenete kicsit érzéketlen, így legalább egy feszültség kétszerező jól jön, ha például telefonról ( nem kell felhördülni, nem lehet mindig kéznél egy minőségi jelforrás ) akarjuk használni az erősítőt.


Az elő erősítő kevés alkatrészből áll, megépítése egyszerű.  és erősítését én 1,3dB-re állítottam be. Az erősítés könnyedén növelhető R25 nagyobbra értékűre cserélésével.
Enyhe mély kiemelés C8 cseréjével változtatható.


Tina szimuláció alapján a torzítása teljes kivezérlésen nem haladja meg a 0,005%-ot.

Nyákrajz nincs túlbonyolítva. A foglalat a nyák fólia oldalára kerül. Egy dolog hiányzik róla, mégpedig az R2-es ellenállás. Rajzolgatás közben  elkerülte a figyelmem, és próbaüzem közben vettem észre, hogy valami hiányzik.
ECC82 esetén figyelni kell arra, hogy a fűtő feszültsége 12,3V!



Többnyire bontott alkatrészekből beültetve. Festés most nem sikerült a legszebbre, de úgy sem fog látszódni :)

Szó szerint deszkamodell az eddig elkészült komponensekből. Hangjára nincs panasz, bár az elő fokozatokon még kell egy kicsit csiszolgatni. Nagy hangerőn kicsit erőtlenek lesznek a mélyek, de következő verzióban ez már javítva lesz :)



A tartalmak szabadon másolhatóak, terjeszthetőek, megjeleníthetőek és előadhatóak, készülhet rájuk építve új alkotás, mindaddig, amíg az eredeti szerző neve feltüntetésre kerül, kereskedelmi forgalomba nem hozható! @elektrobarlang

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése