2014. augusztus 15., péntek

Betekintő: Ultimate TA2160


Ezt az erősítőt hibásnak hitték, mert terhelésre a védelem közbelépett. Nálam az erősítő semmilyen hibát nem produkált, pedig terhelés közben kissé túl is léptem a névleges értékeket. Az erősítő hídkapcsolásban 4 Ohm-al terhelhető, én 3 Ohm-al terheltem, és a felvett árama is túllépte a névleges 20 Ampert, de a hibát így sem produkálta. Javítanivalót szétszedés után sem találtam benne.










Sajnos feliratok nem látszódnak. Biztosítékból 20 Amperes helyett 30 Amperes van benne.


Kezelőszervekből csak a legalapabb dolgok vannak.


Felépítésében sincs semmi extra. Alul tápegység, középen végfokozat felül bemeneti fokozat. Egy dologban kitűnik a többi alsó kategóriás erősítők közül. A segéd tápegység nem a Zener + ellenállás felállással van megoldva, hanem zener + tranzisztor páros szolgáltatja a stabil feszültséget.


Elő fokozat átlagos felépítésű. Erről igazából nem nagyon lehet írni.


Az átlaggal ellentétben minőségi félvezetők, szép katonás rend, és a nyugalmi áramot szabályzó tranzisztor is a bordára került. Kimondottan korrekt kis erősítő. Biztosítékból 20 Amperes kell bele gyárilag, de ezt az értéket teszt alatt át is lépte.
Névleges teljesítménye az adatlapja szerint 4Ohm-ra 2x 50Watt vagy 1x 165Watt RMS.



A tartalmak szabadon másolhatóak, terjeszthetőek, megjeleníthetőek és előadhatóak, készülhet rájuk építve új alkotás, mindaddig, amíg az eredeti szerző neve feltüntetésre kerül, kereskedelmi forgalomba nem hozható! @elektrobarlang

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése